Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

Welke effecten hebben UV-schade & Pigmentatie op huidveroudering?

CATEGORIE DRIE

zichtbare tekenen effecten van uv-schade en pigmentatieDe UV-stralen van de zon zijn een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Je genen spelen een belangrijke rol bij het bepalen hoe goed je huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de straling van de zon.

 

 

OVER DEZE CATEGORIE

HOE VEROUDERD UV-LICHT ONZE HUID?

werking van uv-penetratie in cellen m.b.t. huidveroudering

Blootstelling aan ultraviolet (UV) licht van de zon is goed voor 90% van de symptomen van vroege huidveroudering, huidbeschadiging en huidkanker. Elke keer dat uw huid wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt huidschade op. Het cumulatieve effect van herhaalde zonschade veroorzaakt epidermale DNA-schade, aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die de gezondheid en het uiterlijk van uw huid negatief beïnvloeden.

 

WAT UW GENETICA ERMEE TE MAKEN HEEFT?

Onze genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoe uw huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de spanningen van de zon.

De SkinDNA ™ -test kan uitwijzen of uw huid een meer of minder natuurlijke genetische beschermingsfactor voor de zon heeft en kan op basis van uw resultaten u voorzien van een unieke, verbeterde huidverzorgingsstrategie die speciaal is ontwikkeld om uw huid optimaal te beschermen op je genen.

 

OVER UV-LICHT

symptomen van uv-schade

UVA-STRALEN (BEKEND ALS DE 'OUDERWETSE' STRALEN)

Zijn een vorm van straling die zeer weinig directe zichtbare effecten heeft. De effecten van UVA-stralen worden vaak pas jaren na de schade zichtbaar nadat de schade al is aangericht. Het spectrum is sterk genoeg om de bovenste huidlagen te omzeilen en de diepere lagen te beschadigen die bekend staan ​​als de dermis. Het zijn voornamelijk deze stralen die ervoor zorgen dat de huid vroegtijdig ouder wordt. UVA-stralen komen meestal door als de zon in een hoek staat tussen 8:00 en 10:00 en tussen 14:00 en 18:00 uur . Deze stralen worden vergroot wanneer ze bewolkt of bewolkt zijn en wanneer ze reflecteren door glas, bijvoorbeeld tijdens het rijden of in de buurt van ramen.

 

UVB-STRALEN (BEKEND ALS DE 'BRANDENDE' STRALEN)

zijn een vorm van straling die een groot onmiddellijk zichtbaar effect heeft. In tegenstelling tot UVA-stralen is het spectrum niet sterk genoeg om naar de diepere lagen van de huid te reizen. Daarom wordt de schade voornamelijk veroorzaakt door de oppervlakkige lagen in de vorm van zonnebrand, schilfering, zwelling, pigmentatie en bruin worden van de huid. UVB-stralen zijn het meest overheersend wanneer de zon direct schijnt tussen 10.00 en 14.00 uur.

 

ACHTERGROND WETENSCHAP

 
Genetisch onderzochte gebieden m.b.t. uv-schade en opbouw melanine

Telkens wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, treedt enige schade op en het cumulatieve effect van die herhaalde schade is epidermale DNA-schade, aanhoudende ontsteking en oxidatieve stress.

effect uv-licht op de huid

Herhaalde blootstelling aan ultraviolet licht (UV-straling) van de zon is goed voor bijna 90% van de symptomen van vroege huidveroudering, huidbeschadiging en huidkanker. Vaak zijn de schadelijke effecten van de zon een grotere oorzaak van huidveroudering dan alle andere gecombineerde factoren, inclusief de intrinsieke veroudering van huidcellen.

Symptomen van schade door de zon zijn: textuurveranderingen (grove rimpelvorming en gele verkleuring), veranderingen van het bloedvat (gebroken haarvaten en Telangiectasieën), pigmentveranderingen (ouderdomsvlekken, bruine vlekken, sproeten), huidbobbels (Kerasotes) en huidkanker. Zonschade kan jaren duren voordat ze te laat worden als de schade te laat is.

 

"Je genen spelen een belangrijke rol bij het bepalen hoe goed je huid op natuurlijke wijze kan omgaan met de spanningen van de zon."

Consistent voorkomen van schade aan de huid veroorzaakt door de UV-stralen van de zon moet het belangrijkste aspect van uw huidverzorgings strategie zijn. Een goede UV-bescherming kan niet alleen helpen fotogenering en verdere beschadiging van de huid te voorkomen, maar kan ook de omkering van sommige van de bestaande tekenen van veroudering vergemakkelijken.

 

-----------Lees hier verder over Categorie 4: Schade door Vrije Radicalen ---------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods