Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

Wat is de invloed van Collageen op de stevigheid & elasticiteit van de huid?

CATEGORIE EEN
zichtbare tekenen effecten collageen afbraak

 

De SkinDNA ™ genetische test kan helpen vaststellen of u drager bent van belangrijke genetische variaties, die samenhangen met versneld Collageen-verlies. Zelfs al voordat de tekenen zichtbaar zijn geworden.

 

 

 
 
OVER DEZE CATEGORIE

WAT IS HET GEVOLG VAN COLLAGEEN AFBRAAK?effect collageen balans verus onbalans op de huid

Om de huid stevig, vol en kreukvrij te houden, is collageen het belangrijkste structurele eiwit van de huid. Gedurende uw hele leven, ondergaat Collageen een continue proces van reproductie en omzet.

Als u jonger bent, maakt uw lichaam meer collageen aan dan het verliest, maar na ongeveer de leeftijd van 40 versnelt het Collageen-verlies, wat leidt tot een afname van het uiterlijk van uw huid. 

 

WAT UW GENETICA ERMEE TE MAKEN HEEFT?

Onze genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie, als het afbraak/omzet-proces.

Belangrijke variaties in deze genetische categorie kunnen identificeren of de opbouw en afbraak van collageen in balans is, of dat de afbraak van collageen overheerst. Wat kan resulteren in voortijdige rimpels, veroudering en verslapping van de huid.

 

OVER COLLAGEEN

In een gezonde, jeugdige huid is de synthese en degradatie van Collageen in balans: beschadigd of overbodig collageen wordt afgebroken, terwijl het tekort wordt aangevuld door de aanhoudende synthese.

verschil jeugdige en rijpere huid m.b.t. collageen opbouw/afbraak

Helaas wordt dit ingewikkelde evenwicht verstoord wanneer er een overaanbod van MMP1 is: te weinig van de matrix wordt gesynthetiseerd en te veel wordt afgebroken. Hoe meer dit gebeurt, hoe meer rimpels, ruwheden en verslappelingen je neigt te hebben. MMP-waarden stijgen naarmate ze ouder worden, als gevolg van veroudering door zogenaamde 'Photo-Aging' (als het gevolg van langdurige blootstelling aan uv-straling).

De genen in deze categorie zijn betrokken bij het vertragen van de afbraak en degradatie van Collageen-vezels, die worden gevonden in de extracellulaire matrix van menselijk weefsel. De belangrijkste variaties die in deze categorie worden getest, kunnen bepalen of de synthese en afbraak van collageen in balans is, of dat de afbraak de overhand heeft (verhoogde MMP-waarden). Welke kunnen leiden tot het verschijnen van vroegtijdige rimpels, verlies van het jeugdige uiterlijk en andere ouder wordende huideigenschappen.

 

ACHTERGROND WETENSCHAP

 

 


Genetisch onderzochte gebieden m.b.t. Collageen opbouw/afbraak m.b.t. stevigheid & elasticiteit van de huid?Ingeklemd tussen de opperhuid en de hypodermis ligt het huidoppervlak van de huid, de dermis. De dermis bevat bloedvaten die de huid voeden, en structurele eiwitten zoals collageen die de huid stevig, vol en kreukvrij houden.Om de huid stevig, vol en rimpelvrij te houden, is Collageen het belangrijkste structurele eiwit van de huid. Onze genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie, als de afbraak.

Naarmate we ouder worden worstelen onze lichamen om voorraden van collageen aan te vullen en sommige mensen zijn genetisch klaar om collageen sneller af te breken dan andere.

Het is algemeen bekend dat collageen een belangrijk element van de menselijke huid is; in feite is het het structurele eiwit dat de huid bij elkaar houdt. Het vertegenwoordigt 75% van het droge gewicht van de huid en houdt de huid stevig, mollig en kreukvrij. De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen speelt een belangrijke rol in het uiterlijk van de huid.

  

"Collageen vertegenwoordigt 75% van het droge gewicht van de huid en houdt de huid stevig, mollig en kreukvrij."

Zoals veel componenten van het lichaam, ondergaat collageen een continue omzet: nieuw collageen wordt voortdurend geproduceerd en gerecycleerd gedurende het hele leven. Op jongere leeftijd overheerst de synthese van collageen, terwijl na ongeveer de leeftijd van 40 de afbraak van collageen de snelheid verhoogt4. Dit afbraakproces wordt geprecipiteerd door een eiwit dat Matrix Metallopeptidase-1 (MMP's) of Collagenase wordt genoemd.

 

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods