Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

Waardoor ontstaat Rimpelvorming (Glycatie / A.G.E.)?

CATEGORIE TWEE
zichtbare tekenen van rimpelvorming door glycatie

Als je bent zoals de meeste mensen, heeft niemand je ooit verteld over glycatie. Beïnvloeding van collageen en elastine vezels, is glycatie nu bekend als een belangrijke oorzaak van versnelde veroudering van de huid.

 

OVER DEZE CATEGORIE

WAT IS GLYCATIE?

omzettingproces van suiker naar rimpelvorming (glycatie)Glucose is de suiker die je lichaam gebruikt als belangrijkste brandstofbron. Als het niet goed wordt gemetaboliseerd, kan glucose zich binden aan de collageen- en elastinevezels van uw huid, waardoor abnormale chemische bruggen worden gevormd die weefselbeschadiging veroorzaken. Dit proces, glycatie genaamd, zorgt ervoor dat je huid stijf wordt en elastisch wordt.

Glycatie vermindert ook het vermogen van uw huid om te regenereren, wat leidt tot huidmoeheid, barsten, uitdunnen, roodheid en onvermogen om zichzelf te herstellen.

 

 

WAT UW GENETICA ERMEE TE MAKEN HEEFT?

De genen waaruit je rimpel (AGE) bestaat, spelen een sleutelrol in de glycatie van de huid. Ze zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de serum glucosespiegels, energie-inname en energievrijgave.

Variaties in deze genen hebben, kunnen het functioneren van normale glucosespiegels en energiemetabolisme veranderen. Hoewel glucose een vitale cellulaire brandstof is, kan glycatie, als het niet volledig door het lichaam wordt gemetaboliseerd, optreden, wat leidt tot rimpels, droogheid en laxiteit.

 

ACHTERGROND WETENSCHAP

Genetisch onderzochte gebieden m.b.t. rimpelvorming als gevolg van glycatie

Glycatie is beschreven als carmelisatie van de huid van binnen naar buiten. De huidbeschadigende effecten van glycatie veroorzaken rimpels, droogheid (eczeem), huidlaxiteit, evenals acne en rosacea.

Advanced Glycation End Products (AGE's) zijn het eindresultaat van een glucose-gestuurd proces dat bekend staat als glycatie. Glycatie treedt op wanneer overtollige lichaamseigen glucosemoleculen zich verbinden met de collageen- en elastine-vezels van de huid. Deze verknoping kan chemische bruggen vormen tussen deze eiwitten. Geglyceerde vezels kunnen stijf worden, minder elastisch en hebben een verminderd regeneratief vermogen, wat kan leiden tot schade zoals huidmoeheid, barsten en een dunner wordende huid.

 

"Doordat de collageen- en elastine-vezels hun vermogen om normaal te functioneren verliezen, is glycatie sterk betrokken bij versnelde veroudering van de huid."

 

verschil jeugdige en rijpere huid als gevolg van glycatie - rimpelvormingIn een jonge huid heeft de Dermal-Epidermal Kruisverbinding het uiterlijk van een bergketen die helpt de Epidermis te verankeren in de Dermis en een netwerk van ondersteunende collageenvezels vormt.

 

Naarmate uw huid ouder wordt , verliezen deze ondersteunende vezels - die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk en de textuur van uw huid - hun ondersteunende netwerk als gevolg van glycatie.

 

 

 

Onze genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van de serum glucosespiegels. Belangrijke variaties in deze genetische categorie spelen een sleutelrol bij het voorkomen van glycatie van uw huid.

Het is verantwoordelijk voor het reguleren van de dosering van glucosespiegels, energie-inname en energievrijgave. Het hebben van variaties in dit gen kan het vermogen van uw lichaam om normale glucosespiegels te handhaven en het energiemetabolisme te beïnvloeden, beïnvloeden, die beide tot glycatie leiden.

 

------------- Lees hier meer over Categorie 3: UV-schade & Pigmentatie ---------

 

 

 

 

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods