Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

Oorzaak rimpels door suiker (glycatie) in de huid

Oorzaak rimpels: waardoor ze ontstaan en wat jij eraan kunt doen. Wij geven je uitleg over een van de hoofdoorzaken van rimpels en tips wat je er zelf mee kunt doen.

Fijne lijntjes, rimpels, kraaienpoten…. Rimpels hebben vaak een oorzaak welke veel mensen niet weten: door suiker opslag in de huid. Kunnen allemaal gevolgen zijn van het opslaan van suiker in je huid!!!

1 op de 2 ⁠mensen krijgen rimpels als gevolg van glycatie.

Wist jij dat bijna 50% van de bevolking genetisch vatbaar is voor glycatie? Dit is een vorm van rimpels die wordt veroorzaakt doordat ons lichaam niet in staat is overtollige suikers af te breken. Voor de meesten van ons een onbekend effect van het eten van suikers, maar zeker iets om over na te denken. 

Wat is Glycatie (rimpelvorming)?

Glycatie is simpelweg het opslaan van teveel aan suikers tussen je huidvezels.Wat er eigenlijk gebeurd is dat wanneer de glucose niveaus toenemen in je lichaam en jouw lichaam niet in staat is om deze niveaus natuurlijk te verlagen, dan gaan wij dit opslaan. Opslaan onder andere in de huid. Deze overmaat veroorzaakt dat suikermoleculen zich hechten aan de collageen- en elastinevezels, die normaal gesproken juist helpen de huid stevig en soepel te houden. Er ontstaat een soort hard karamel laagje tussen deze vezels en dan komen de rimpels…. Je moet het eigenlijk zien als een elastiekje waar de rekbaarheid uit gaat. Als je aan het elastiekje trekt, ontstaan er barstjes. Dat is wat er in de huid ook gebeurd en wat je aan de buitenkant gaat ervaren als fijne lijntjes, rimpels, kraaienpoten.... Het vervelende van "geglyceerde vezels" (waar een suikerlaagje tussen omheen zit), is dat het moeilijk is om dit terug te draaien. Dus voorkomen is beter dan genezen!!

Rimpels, wat kun jij er zelf aan doen?

Maar het is niet alleen maar slecht nieuws. Als je jouw risico op geglyceerde rimpels wilt minimaliseren, kun je zelf aan de slag gaan met jouw aanpak van binnen en buiten.

Zoek huidverzorgingsproducten die welke ingrediënten bevatten als komucha, zwarte thee-extract, Hyaluron en AHA's (Alpha Hydroxy Acids, zijn fruitzuren). Deze ingrediënten bevatten krachtige huidvernieuwing capaciteiten die helpen om oxidatieve schade te bestrijden. ⁠Een gericht serum (met al deze ingrediëntenwelke rimpels gericht aanpakt is de Biomimic Anti Glycation . Jouw perfecte aanpak tegen deze fijne rimpeltjes, kraaienpootjes en alles waar we eigenlijk niet op zitten te wachten... Daarnaast is het belangrijk om de huid uitermate gehydrateerd te houden door middel van Hyalusronzuur, want dat is precies waar het naar hunkert. Ook het Biomimic Utra-Hydrator serum , gaat jou helpen de vochtbalans te herstellen en de rimpels gericht aan te pakken. 

Daarnaast als je liefst dagelijks, maar in ieder geval 3 x per week, je jouw huid een extra stimulans geeft door bindweefselmassage ga je de doorbloeding van de huid stimuleren. Dit om zo de "karamellaag" gericht aan te pakken en deel af te breken. Bijvoorbeeld door middel van het thuis masseren met gezichtcups van Cenzaa. Deze kun je thuis gebruiken om doormiddel van een olie jouw huid "wakker" te maken en rimpels tegen te gaan. 

Rimpelvorming en jouw lifestyle

En vergeet ook vooral niet naar je voeding te kijken, waar je hier kunt minderen in suiker. Dit gaat namelijk hand in hand met elkaar. Suikers zitten in veel voeding (onbewust) verwerkt, maar ook zetten we veel voeding om in suikers. Denk hierbij aan alcohol, gebakken eten, fruit etc. Maar ook roken heeft een directe invloed op jouw glucose niveaus. Wij adviseren dan ook om bepaalde voedingsstoffen gericht toe te passen, om zo jouw lichaam te ondersteunen in glucoseniveaus te reguleren. Denk hierbij aan Blauwe bes, Komijn, Quercetine, Silica en Vitamine B1 & B6. Allemaal stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze anti-glycatie-eigenschappen bezitten en de rimpels van binnenuit tegen gaan, zoals met de Biovitaal Quercetine+ Complex .

Zeker weten?

Bezorgd dat jij misschien last van Glycatie hebt? Dan biedt onze SkinDNA test absoluut uitkomst. Via de onderstaande link kun je voor jezelf duidelijk krijgen of dit genetisch voor jou een aandachtspunt is of dat jij juist jouw huidverzorging moet richten op andere huidverouderingfactoren en - problemen als Collageen afbraak, huidgevoeligheid, huidonstekingen, UV-schade, pigmentvlekken, huidbarriere etc. Wij duiken in jouw DNA en geven een praktisch advies qua ingredienten voor je huidverzorging, voedingssuppletie en professionele behandelingen. Allemaal merk-onafhankelijk en oneindig toepasbaar, want jouw DNA veranderd niet!!

 
Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal $0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods