Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

Echte schoonheid zit van binnen...

blog skindna schoonheid zit van binnen

Je kent de opmerking misschien wel: echte schoonheid zit van binnen.  Cliché? Waarschijnlijk bedoelde men vroeger vooral dat het niet om de buitenkant, maar de binnenkant van de mens gaat. Helemaal mee eens….

In deze blog gaan we niet in op dat de binnenkant van de mens er meer toe doet, dan hoe iemand eruit ziet. We trekken het breder, wat is de invloed van jouw fysieke binnenkant op jouw uiterlijke (huid)kenmerken. Dus misschien klopt deze quote wel, en er zit meer waarheid in dan vroeger werd gedacht…. Dit heeft 2 redenen; niet alleen omdat je schoonheid van buiten grotendeels door je DNA wordt bepaald, maar ook met het tegengaan van huidveroudering en -problemen start aan de binnenkant. 

Genetische bepaling van jouw schoonheid.

Als we kijken naar de eerste reden klopt dit als een bus. Je wordt geboren met een bepaalde genetische blauwdruk. Deze wordt enerzijds bepaald door de genen van je vader en anderzijds door de genen van je moeder. Dit is in “jip en janneke” taal heel simpel uit te leggen als een knikkerbak. Bij al jouw genen wordt er steeds een keuze gemaakt tussen een (dominant) gen van je vader & je moeder. Voor jouw rimpels, slappe huid, pigmentvlekken en huidproblemen wordt namelijk de basis in ons DNA vastgelegd. Als je naar je ouders kijkt, hoop je misschien dat je de gladde huid bijvoorbeeld van de moeder krijgt. Maar 50% kans dat je juist de rimpels of wallen van je vader krijgt….  Dus dat maakt de eerste reden voor dat jouw schoonheid van binnen, uit je DNA, komt.

Deze reden heb je helaas weinig invloed op, zo wordt eigenlijk al in de baarmoeder bepaald of je in basis rimpels krijgt en/of juist een slappe huid jouw probleem vormt. Maar…. Ook bepaalde huidproblemen als ontstekingen, acne, huidgevoeligheid etc. wordt de basis voor in jouw DNA gelegd. Niet alleen slecht nieuws, maar wel feitelijk vast te stellen waar dit genetisch wel vast stellen waar jouw zwakke kanten zitten.

Skincare-routine begint van binnen.

Naast je genetische aanleg voor een mooie huid, speelt er nog een ander hele belangrijke factor mee: wat je intern gebruikt en extern smeert. Iedereen ziet de reclames in de media voorbij komen met alle wondermiddeltjes die jouw rimpels, collageen afbraak of huidreacties beloven op te lossen. Hoe graag wij ook 1 specifiek product zouden willen adviseren welke het “eeuwige jeugd elix” voor eenieders huid zou moeten zijn, ligt dit door jouw genen iets ingewikkelder. Want je kun je misschien wel een voorbeeld herinneren van een vriendin of buurvrouw, welke zichtbaar fantastische resultaten heeft behaald met een nieuw serum of creme. Waarop jij vol enthousiasme ditzelfde product aanschaft en een aantal weken druk aan het smeren bent…. En dezelfde resultaten uitblijven. De reden hiervoor ligt in het verschil in het verschil in huid, en vooral het verschil in wat jouw huid nodig heeft. We zijn allemaal heel verschillend van uiterlijk, maar ook wat jouw huid nodig heeft. Dus welke actieve ingrediënten jouw huid specifiek nodig heeft, is een kwestie van meten. We hebben namelijk niet allemaal dezelfde producten nodig, dit verschilt uiteraard per persoon.

Hoewel specifieke actieve ingrediënten in je Skincare producten zullen helpen om jouw huidproblemen te minimaliseren en je huidwensen de realiseren. Is het stimuleren van bepaalde voedingsstoffen in jouw lichaam met voedingssupplementen, een andere geweldige manier om jouw gezonde huid vast te houden of te behalen.⁠ Dus eigenlijk waar we het eerder al over de tweede reden hadden, dat jouw uiterlijke schoonheid dus hierdoor ook van binnen komt klopt dus. Daarmee bedoelen we aan de ene kant natuurlijk wat je eet & drinkt, en eigenlijk je hele lifestyle.  Maar specifiek hebben wij het vooral over bepaalde voedingsstoffen die je kunt toevoegen aan jouw dagelijkse routine om zo doelgericht bepaalde uiterlijke ongemakken aan te pakken.  Zo zijn er de nodige voedingsstoffen te gebruiken om jouw collageen te stimuleren (denk aan Vit. C & E, Alfa Liponzuur & Resveratrol), of om jouw rimpelvorming aan te pakken (Quercetine namelijke echt een rimpel vechter), of om jouw huidbarriere aan te sterken (N-acetyl Cysteine NAC) en dat je Omega 3 perfect kunt inzetten om jouw huidreacties te temperen. En deze lijst is heel lang met effectieve stoffen voor doelgerichte toepassing. Steeds meer zie je dat voedingssuppletie binnen de huidveroudering terrein wint. Waarom? Omdat het bewezen is dat wat je intern dagelijks gebruikt zichtbaar in jouw huidconditie tot uiting komt. Oftewel, wederom jouw schoonheid wordt mede bepaald van binnen, door de specifieke stoffen waarin je jouw lichaam ondersteund….

Ons motto: dubbel aanpakken dus! Zowel vanbinnen als vanbuiten doelgericht aan de slag. En aangezien we ons DNA (nog) niet kunnen veranderen, zijn er mogelijkheden genoeg om jouw huid door middel van bepaalde ingrediënt toevoegingen van binnen, juist je huid van buiten te laten stralen. 

Samenvattend: ja, echte schoonheid KOMT mede van binnen. Vanuit zowel jouw DNA waarmee je geboren wordt, als alles wat jij jouw lichaam intern extra aanbiedt om in jouw huid tot uiting te laten komen…..


Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods