Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

De huidbarrière, alles wat je wilt weten!

Problemen door huidbarriere

Extreem droge huid, overmatige vette huid, ruwe plekken, onverklaarbare huidreacties… 


Slaat dit op jou? Dit zijn allemaal signalen dat jouw huidbarrière niet goed zijn werk doet! Wij leggen je uit wat je huidbarrière voor je doet en hoe jij deze optimaal in vorm kunt krijgen.

Huidbarrière, wat is het?

De huidbarrière is de buitenste laag van je huid die vocht vasthoudt en de huid beschermt tegen giftige stoffen uit de omgeving. Je huidbarrière wordt beschadigd wanneer deze wordt ontdaan van zijn natuurlijke oliën, als gevolg van blootstelling aan bijvoorbeeld agressieve reinigingsmiddelen, zuren, en ook vervuilende stoffen (uv, uitlaatgassen, koolstof en sigarettenrook). Een van de grootste boosdoeners van de beschadigde huidbarrière is overmatige exfoliatie en harde reiniging. 

Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid antioxidanten in jouw lichaam direct van invloed is op het gezonde uiterlijk van jouw huid op de lange termijn. Vrije radicalen zijn zeer reactieve, kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de belangrijke celstructuren die te vinden zijn in het grootste orgaan van het lichaam, de huid. 

Huidproblemen door matige huidbarrière

Het herstellen van de huidbarrière is een veelvoorkomende zorg van velen, bijvoorbeeld door overmatige exfoliatie of beschadiging door de zon. Als jouw “natuurlijke beschermschild” niet optimaal werkt, kun je hier dagelijks de gevolgen van merken. Denk hierbij aan: een extreem droge huid of juist extreem vette huid, ruwe textuur van de huid, een ongelijkmatige teint van de huid, een doffe futloos uitziende huid, vermoeid ogend uiterlijk…. Alles wat je natuurlijk wilt voorkomen. Maar vaak probeer je van alles uit om de uiterlijke problemen op te lossen waar je eigenlijk je vinger niet op kunt leggen waar het door ontstaat. Is ook vaak moeilijk te bepalen of jouw problemen ontstaan door je huidbarriere of door huidgevoeligheid, alleen is er wel een groot verschil in de aanpak ervan.

Wat te doen aan je huidbarrière?

Het is echter niet allemaal slecht nieuws, want ons lichaam is gebouwd met een natuurlijke afweer: antioxidanten. Iedereen zijn huidbarrière wordt opgebouwd door een natuurlijke legertje: jouw 2 lichaamseigen antioxidanten (Superoxide-Dismutase & Glutathion).We horen vaak over antioxidanten die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals fruit en bessen, en voedingssupplementen zoals vitamine C, maar 's werelds krachtigste antioxidant... zit niet in fruit of bes, het wordt in je eigen lichaam aangetroffen. Superoxide-dismutase en Glutathion zijn twee van de krachtigste antioxidant moleculen die beschikbaar zijn in het menselijk lichaam. Hoe hoger de niveaus, hoe minder vatbaar we zijn voor de destructieve effecten van vrije radicalen. Jouw DNA bepaalt of jij deze van nature goed opbouwt en een optimaal werkende huidbarrière hebt. Hier kun je weinig aan veranderen, zo wordt je natuurlijk geboren en heb je “last van” of niet. Maar COMPENSEREN kun je uiteraard wel, van binnen en buiten om dit een gericht een extra boost te geven. En dit soort huidproblemen tegen te gaan en nog beter: in de toekomst te voorkomen.

Topische toepassing van peptide helpt vervolgens de huid te voeden, waardoor een gezonde en jeugdige gloed wordt bevorderd. Peptides zijn echter essentieel voor het versnellen van het opruimen van schade door vrije radicalen, daarom is het BIOMIMIC Peptide AOX Boost-serum een aanrader! Het is een super-antioxidant en bevordert de interne bescherming tegen schade door vrije radicalen, verbetert de huidbarrière en helpt een gezonde huidbarrière weer op te bouwen terwijl de huid wordt verstevigd. 

Ook is een aanpak van binnenuit een aanrader. Door het intern stimuleren van jouw antioxidanten opbouw, zul je jouw huid aan de buitenkant gaan helpen. Denk hierbij aan voedingsstoffen als Alpha Liponzuur, Glisodin, N-Acetyl-Cysteine…. Hiermee kunnen je een boost geven om jouw Antioxidanten niveaus omhoog te brengen. Wij zijn groot fan van de Biovitaal Antioxidanten complex, omdat hier nog veel extra werkende stoffen in aanwezig zijn welke jouw huid van binnenuit gaat laten stralen..


Wil jij zeker weten of jouw huidbarrière optimaal is en of je genoeg antioxidanten aanmaakt om de aanvallen door vrije radicalen tegen te kunnen gaan? Via de onderstaande link kunnen wij het voor je nagaan en jou een passend advies geven.

 


Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods