Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

6 simpele huidverzorging tips die je wilt weten!

Dé 6 huidverzorging tips die je wil weten

Wakker worden met een onberispelijke huid willen we allemaal en we dromen allemaal van een vlekkeloze, stralende huid! Of het nu gaat om pigmentvlekken, ouder uitziende huid, rimpels, collageen / slappe huid....

Met alle nieuwe producten die ontwikkeld worden en het eindeloze huidverzorgingsadvies dat er op internet te vinden is, is het niet altijd gemakkelijk om erachter te komen welke huidverzorgingsroutine het beste bij je past. Je kent de basis - drink veel water, slaap voldoende en was je gezicht-, maar hoe zit het met alles daartussenin? Welke simpele aanpassingen kun je doen in je gezichtsverzorgingsroutine die op het langere termijn je gaan helpen? Onder het motto: kennis moet je delen! Hebben wij het even voor je verzameld:

1. De juiste gezichtsreiniger voor jouw huidtype.

Voor een vette of acne gevoelige huid werkt een salicylgel of wassing met benzoylperoxide uitstekend. Voor droge rijpe huid gebruiken ofwel een vochtinbrengende glycolzuur of melkachtige cleanser. Voor huid met bruine vlekken of melasma, gebruik een helder makende washing, zoals een alfa-hydroxy zuur reinigingsmiddel. Zorg dat je goed kijkt naar de behoefte van jouw huid en pas hier je keuze op aan. Er is geen one-size-fits-all oplossing, maar kies een reiniging die bij jouw persoonlijke behoeftes past. 

 

2. Hydrateer je huid zowel overdag als 's nachts.

De beste tijden om te hydrateren is allereerst direct nadat je onder de douche vandaan komt. Doordat de huid door het warme water en de stoom toegankelijke wordt gemaakt, neemt het jouw hydratatieproduct ook makkelijker op. En vergeet vooral niet vlak voordat je naar bed gaat je huid nog even in de watten te leggen. Je huid heeft gedurende de dag veel te verduren gehad door factoren van buitenaf (denk aan zon, vervuiling etc.). Hoe fijn is het dat je huid tot rust kan komen en kan bijtanken in de nacht, juist door deze even extra te verwennen! Zo simpel is het! Terwijl je slaapt wordt niet alleen je energiepeil weer opgeladen, maar laad je jouw huid ook weer op. Vermijd hierbij lotions met sterke geuren/cosmetische toevoegingen en zorg ervoor dat je een vochtinbrengende crème gebruikt die zacht genoeg is voor dagelijks gebruik zonder irritatie.

 

3. Hydrateer vanbinnen en vanbuiten.

Elke huidexpert benadrukt het belang van hydratatie. Een gebrek aan water betekent namelijk vaak minder uitstraling en meer verzakking. Om producten te kiezen (reinigen, hydrateren en vooral ook om veroudering tegengaan) met hydraterende formules . En drink natuurlijk ongeveer 2 liter water per dag, maar dat is inmiddels alom bekend! En toch, DOEN!! Zeker ook met om komst zijnde de warme periode van de zomer, drink dan nog meer water dan normaal. Je lichaam verwerkt het vocht om de warmte kwijt te kunnen en zul je extra moeten aanvullen.

 

4. Scrub een paar keer per week.

Per dag verliezen we ongeveer 50 miljoen huidcellen en dit is zonder een extra duwtje in de rug. Deze huidcellen kunnen ze “blijven zitten” en kan dit tot gevolg hebben dat de huid er somber of grauw uit gaat zien. Dit kun je heel makkelijk tegengaan, maar voorwaarde hiervoor is dat je een product kiest die pH-neutraal is, hierdoor voorkom je dat het scrubben de  uitdroogt in plaats van dat het exfolieert. Dit geldt niet alleen voor je gezicht natuurlijk, ook de rest van je huid is er enorm mee geholpen als je deze regelmatig scrubt. Zeker met het zonnetje wat op komst is, scrub je huid voor een mooier en egaler bruiningseffect (lees ook het volgende punt!).


5. Zonnebescherming het hele jaar door

Of het nu regent of de zon schijnt, of je nu binnen zit of buiten bent….. Je huid kan niet zonder een UV-bescherming!!! Veel mensen hebben het gevoel dat ze zichzelf alleen op zonnige dagen of bij een bezoek aan het strand hoeven te beschermen. Maar de waarheid is dat we onze huid altijd moeten beschermen, zelfs als we autorijden, in een vliegtuig vliegen of boodschappen doen. De dagelijkse blootstelling aan UV-straling draagt significant bij ​​aan de zichtbare tekenen van veroudering. De schade die wordt aangericht door de zon stapelt zich gedurende het jaar op, ook in de winter en juist ook als het bewolkt is. Wat voor soort zonnebrandcrème is het beste? Ga voor een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Breng deze al in de ochtend aan bij het aanbrengen van je huidverzorging (hoe simpel kan het zijn?) en onthoud dat deze elke 2 uur opnieuw moet worden aangebracht. Enorm cliché natuurlijk, maar denk heel goed na over de momenten en de duur dat je in de zon zit! Een gezond kleurtje is een ding, maar het uren in de volle zon heeft effecten op de langere termijn. En sta ook even stil bij bescherming van je huid door het in de schaduw zitten, een hoed/pet dragen etc. Pigmentvlekken en huidschade zijn zo gevormd, het (deels) terugdraaien hiervan vergt heel veel inspanning. 

6. Vitaminen ook voor op je huid

Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk, wat je eet en drinkt is wie je bent en hoe je eruit ziet. Niet alles is met voeding en suppletie te behalen, maar er zijn meerdere manieren om jouw huid die extra benodigde vitamines te geven. Er zijn ook antioxidanten die je huid een extra stimulans kunnen geven, denk hierbij aan serums en (dag)crèmes die ingrediënten bevatten die de huid extra voeden. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een vitamine C-serum. Ook deze kunnen helpen je huid te herstellen van schade na blootstelling aan de zon. Maar ook vitamine B en E zijn veel geziene ingrediënten voor de nodige serums en crèmes. 

Kort samengevat, wees lief voor jezelf en voor je huid! Het is niet alleen je grootste orgaan, maar het is ook je visitekaartje. Koester dit en pamper waar mogelijk! JIj hebt de regie over je eigen huid en ook hoe deze op (langere) termijn blijft uitzien. Is geen hogere wiskunde, maar puur zelfdiscipline! Alles wat je er nu in stopt, zul je op termijn terug gaan zien/ervaren. 


Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods