Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

5 Feiten over huidveroudering

Huidveroudering en lifestyle, welke invloed heb jij hierop?

Loop jij ook regelmatig met de vraag rond hoe het toch komt dat je huid er steeds ouder uit gaat zien en vooral wat je er zelf aan kunt doen? Hele terechte vragen waar we ons allemaal soms mee bezig houden. Om je hier mee te helpen, hebben wij ze voor je verzameld en kort toegelicht. Lees onze top 5 feiten door en kijk wat je ermee kunt in je eigen leven! Zoals zoveel dingen: het zit ‘m vaak in de kleine dingen die op langere termijn een groot effect kunnen hebben.

Feit 1 - Suiker

Natuurlijk weten we allemaal dat te veel suiker niet goed is voor je. Maar wist je ook dat dit van invloed is op je huid? Je wordt er namelijk sneller ouder door! Met andere woorden: te veel suiker laat je huid er oud uitzien! En dat is natuurlijk helemaal niet wat je voor ogen hebt tijdens je “geluksmomentje”! Het is een heel technisch verhaal, maar in het kort komt het er op neer dat wanneer je (te) veel suiker gebruikt en je lichaam niet genoeg in staat is om dit af te breken (dat verschilt namelijk per persoon), je huid gaat “breken”. Ofwel: je krijgt hierdoor sneller rimpels!! Nee, dus we worden dubbel bestraft!! Van binnen en van buiten. Dus de volgende keer dat je een reep chocolade, koekje of extra suiker in je thee doet, misschien wel iets om in je achterhoofd te houden!!

Feit 2 - Externe invloeden

Wist jij dat er heel veel omstandigheden zijn waar je iedere dag mee te maken hebt en die van invloed zijn op je huid? Misschien ken je er wel een paar, maar zaken als stress, stedelijke vervuiling, roken, chemische stoffen, uv-straling, wisselende temperaturen hebben allemaal een effect op je huid en vooral op het sneller ouder worden hiervan….  Nou snappen wij ook wat je nu denkt: wat kan ik hier dan zelf aan doen, want deze kan ik over het algemeen niet veranderen?  Klopt inderdaad! Behalve stress, roken en chemische stoffen, kun je door een zo gezond mogelijke levensstijl en je huid iedere dag goed te reinigen (wat we allemaal wel eens vergeten), niet zoveel doen aan het veranderen van deze externe invloeden. Maar niet getreurd! Je kunt je namelijk wel van binnenuit weren tegen deze invloeden. Het sleutelwoord hierin zijn je anti-oxidanten. We hebben namelijk van nature een intern verdedigingsmechanisme wat ons van binnenuit beschermd! Of deze jou genoeg beschermen, hangt af van de hoeveelheid schadelijkheden waaraan je blootgesteld wordt en jouw aanleg om anti-oxidanten aan te maken. Stel dat dit niet genoeg is, kun je dit door middel van je voeding en aanvullende voedingssupplementen extra stimuleren. Geen hogere wiskunde, maar wel de moeite waard om voor jezelf na te gaan of dit voor jou van toepassing is en de oplossing hiervoor is dus eigenlijk heel simpel.

Feit 3 - Genetische aanleg

We zien het allemaal om ons heen: de ene persoon van bijvoorbeeld 40 ziet er veel ouder uit dan anderen van dezelfde leeftijd. We hopen allemaal onder de laatste categorie te vallen, maar waar komt dit toch door? Natuurlijk heeft dit met je levensstijl te maken (roken, eten, drinken, slapen etc.), maar er is ook een andere heel belangrijke factor: je genen. Ofwel de aanleg die je via je (voor)ouders hebt meegekregen. Ik snap je gedachte nu: ja, dat is lekker want deze kan ik niet beïnvloeden! Dat is deels waar, maar niet helemaal. Als je namelijk van jezelf weet welke tekortkomingen je lichaam hierin heeft, kun je door middel van voedingssupplementen en de juiste huidverzorging/behandeling dit voor een groot gedeelte beïnvloeden. Er is dus nog hoop, iedereen kan voor een gedeelte je natuurlijk aanleg compenseren!!

Feit 4 - Verkeerde huidverzorging

En daar sta je dan in de drogisterij of parfumerie. Wanden voor met potjes, serums en tubes waarvan we allemaal hopen dat dit het wondermiddel is waardoor je rimpels als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen. Die hele vriendelijke mevrouw achter de counter is ook met je begaan en weet zeker dat dit potje is wat je nodig hebt. Vol goede moed ben je een paar weken aan het smeren en helaas blijven de beloofde resultaten uit. Plus heb je ineens van die rode vlekjes erbij die je daarvoor nog niet had. Niet wetende dat juist dat stofje wat je huid nodig heeft, er niet in zit en je een allergische reactie hebt ontwikkeld voor een chemische stofje waar je niet tegen kunt. Balen, want nu heb je er een probleem bij in plaats van dat er een probleem opgelost is. En zo begint het weer overnieuw aan de counter bij die vriendelijke mevrouw. Toch gek als je er zo over nadenkt, want eigenlijk geven we jaarlijks een hoop geld uit aan onze huidverzorging en kom je geen steek verder in jouw zoektocht! Weet van jezelf wat je huid extra nodig heeft en waar je concreet op moet letten in je zoektocht. Niet meer gissen, maar weten!

Feit 5 - Zonneschade

Het is midden in de winter en eigenlijk snakken we allemaal wel weer naar die heerlijke lente zon, toch? Ook al hebben we het zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D, heeft het helaas ook een negatieve invloed op onze huid. Het is algemeen bekend dat wanneer je in de zon gaat zitten, je jouw huid en vooral gezicht moet insmeren. Dit om rimpels en pigmentvlekjes te voorkomen, plus daarnaast krijgen sommige van ons sproetjes of verbranden. Voor dat je het weet is het zover en kunnen we weer de zonnebrand (met alsjeblieft een hoge factor!) gaan smeren, doe dit ook echt! En juist in het voorjaar als onze huid hier nog niet aan gewend is. Een lekker kleurtje is natuurlijk niet verkeerd, maar absoluut met mate want zo voorkom je om er snel oud en gerimpeld uit te zien.

Er een hoop wat je zelf kunt doen om zo lang mogelijk een “jeugdige huid” te houden of om bepaalde aanwezige huid-probleempjes om te keren. Wij hopen je een beetje op weg te helpen in de grote hoeveelheid aan informatie rondom huidveroudering en zo een lichtje in de duisternis te geven….. Door wat praktische tips en vooral zelfkennis over jouw eigen huid, willen we je in staat stellen om zelf de regie te nemen in jouw huidverzorging!

 


Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods