Dé Huid-DNA Expert met 2 miljoen testen 🌍

De 5 antwoorden over je DNA die je moet weten voor een mooie huid!

De invloed van DNA op jouw huidveroudering

Ons DNA is de handleiding voor de bouwstenen van het leven. Het bevat alle informatie nodig om een ​​volledig functionerend lichaam te vormen. DNA beïnvloedt onze kenmerken en stelt verschillende cellen in staat om samen te werken. We hebben allemaal de wens om “mooi” ouder te worden, de precieze invulling van deze definitie verschilt uiteraard per persoon. De haalbaarheid hiervan is bij geboorte vastgelegd in ons DNA, dus ben jij ook benieuwd hoe jouw DNA jouw huidveroudering beînvloedt en hoe je hier zelf de regie over kunt nemen? ...


#1 Hoe wordt je DNA opgebouwd?

Allereerst even wat theoretische kennis, om je mee te nemen in de wereld die je DNA-blauwdruk heet. DNA bevat 2 bouwstenen in de vorm van strengen, genaamd  "Nucleotiden". Die samengesteld zijn als een wenteltrap (bekend als de dubbele helix). Elk nucleotide bestaat uit 3 delen: een fosfaatgroep, een suikermolecuul en een van de 4 aminozuren Guanine, Cytosine, Adenine of Thymine.  Binnen dit elegante ontwerp zijn wetenschappers in staat om te zien hoe de natuur de instructies opslaat en hiermee de bouw van alle levende wezens mogelijk maakt.

“Het menselijk DNA heeft tenminste 3.000.000.000 (3 miljard) nucleotide basen.”  

De volgorde waarin ze zijn verbonden, bepaalt de beschikbare informatie om een volledig functioneel lichaam op te bouwen (net zoals de manier waarop letters van het alfabet in verschillende combinaties woorden en zinnen vormen). In totaal hebben mensen meer dan 20.000 genen. De meeste genen zijn de recepten voor het maken van specifieke eiwitten. Genen vertellen een cel hoe deze moet functioneren en welke eigenschappen te uiten. Specifieker,  gen regulatoren zetten specifieke genen aan en uit in verschillende cellen om celfuncties te besturen.

Eén gen kan bijvoorbeeld een recept zijn voor het aanmaken van ontstekingsremmende eiwitten wanneer er sprake van  huidirritatie is, terwijl een ander gen verantwoordelijk kan zijn voor het "aanzetten" van de productie van melanine wanneer de huid is blootgesteld aan fel zonlicht. Een SNP is een verschil of variatie in een DNA-sequentie van een gen die de normale structuur en functioneren van het gen kan beïnvloeden.


#2 Hoe ontstaat het verschil in je DNA?

Om nieuwe cellen te maken, verdeelt een bestaande cel zich in tweeën.  Waarbij er een identieke kopie van het genetisch materiaal en DNA gemaakt wordt. Hiermee heeft elke nieuwe cel een complete kopie van de genetische instructies. Soms maken cellen fouten tijdens dit kopieerproces, een beetje zoals typefouten. Deze typefouten leiden tot variaties in de DNA-sequentie op bepaalde locaties. Deze fouten (variaties) worden single nucleotide polymorfismen of SNP's (uitgesproken als "snips") genoemd. Soms, wanneer het genoom gekopieerd wordt, om een ​​nieuw cel te maken, kan een enkel “basis-paar” worden weggelaten, toegevoegd of veranderd worden. Deze variaties zijn geclassificeerd als SNP's.

De meeste SNP’s  zijn zo klein dat ze helemaal geen effect hebben op het functioneren van een gen. Maar sommige SNP’s hebben wel degelijk een neveneffect en kunnen het functioneren van het gen minimaliseren, veranderen of volledig uitschakelen.  SNP's beïnvloeden een aantal eigenschappen, zoals uiterlijk, ziektegevoeligheid en respons op medicatie. Bijvoorbeeld één SNP kan de huid gevoeliger maken voor schade ontstaan door vervuiling of zonlicht, terwijl een andere ervoor kan zorgen dat je lichaam hogere of lagere niveaus aan collageen produceert. Ze zijn ook verantwoordelijk voor veel van de genetische verschillen tussen jou en ieder ander individu op deze planeet! Deze zijn verantwoordelijk voor veel uiterlijke verschillen tussen jou en ieder ander op deze planeet!

Wist je dat:  “Mensen hebben meer dan 10 MILJARD SNP's”


#3 Wat is de invloed van jouw levensstijl op je DNA?

De gezondheid van uw huid is het resultaat van interacties tussen uw genen en levensstijl factoren zoals dieet, lichaamsbeweging, stress, roken, huidverzorging, alcoholgebruik en het milieu. Je genetische opmaak bepaalt:

  • Welke voedingsstoffen worden gebruikt en hoe ze worden gebruikt.
  • De manier waarop gifstoffen uit de huid verwijderd worden.
  • Wat er gebeurt met afvalproducten van de cellen.
  • Hoe sleutelprocessen in je huid functioneren om bescherming te bieden tegen schadelijke externe factoren.

Leefstijlfactoren spelen natuurlijk een grote rol bij het behouden van een gezonde huid op de lange termijn, maar je hebt zeker een voorsprong als je bepaalde genen hebt.  Wanneer je gen samenstelling optimaal is, betekent dit dat de benodigde processen van de huid optimaal aangestuurd worden en daarmee de huid er van nature al gezonder & jeugdiger uitziet.

“Je DNA is belangrijk, maar het is slechts een startpunt. Door te weten welke risico's je geërfd hebt, kan je toestaan ​​om je levensstijl te beoordelen en omgevingsfactoren dienovereenkomstig, en neem de juiste stappen om je te beschermen toekomstige gezondheid en uiterlijk van de huid.”


#4 Wat is de invloed van je DNA op huidveroudering?

1 op de 3 mensen heeft een genetische variatie die maakt dat hun huid meer aanleg heeft voor versnelde rimpelvorming. Deze genetische variatie veroorzaakt een, MMP en collageen, onbalans resulterend in een snellere collageen afbraak. Het is aangetoond dat door de juiste preventieve strategieën te gebruiken, inclusief kleine veranderingen in levensstijl, dat dit afbraak process van collegeen drastisch vertragd kan worden. Maar als je een ongezonde leefstijl leidt, rookt of overmatige blootstelling aan de zon hebt (vormen van omgevingsinteractie) kunnen deze allemaal leiden tot het versnellen van het afbraakproces. Door het opnemen van specifieke huidverzorging ingrediënten, met supplementen en professionele behandelingen kunt u de genetische zwakheden verminderen.


#5 Wat kun jij zelf doen?

Voedsel, dieet samenstelling, huidverzorging, UV-blootstelling, (milieu of stedelijke) vervuiling, voedingssupplementen en het weer kunnen allemaal invloed hebben op het gedrag van genen.  

Studies van identieke tweelingen laten zien hoeveel invloed de samenhang van extern factoren hebben samen met je DNA voor de gezondheid en uiterlijk van je huid. Omdat ze een identieke tweeling zijn, hebben ze allebei exact hetzelfde DNA, wat betekent dat ze allebei vooraf zijn geprogrammeerd specifieke huidverouderingsfactoren. Het verschil ligt echter in de milieu-interacties die elk in hun hele leven mee  te maken heeft gehad. Dingen zoals stress, roken, junk food, ongezonde gewoontes zijn allemaal voorbeelden van milieufactoren die beïnvloeden in combinatie met het DNA-veroudering reacties (zoals op de foto's hiernaast te zien is).

 “Het genetische risico van je huid kan niet worden veranderd, maar de wetenschap heeft bewezen dat je kunt veranderen hoe je genen je huid beïnvloeden.”

Wetend van een genetische test dat je een verhoogd risico loopt op bepaalde vroegtijdige veroudering, stelt je in staat om meer aandacht te besteden aan de waarschuwingssignalen en om preventieve maatregelen te nemen en dienovereenkomstig gezondheidsstrategieën aan te passen.  Door je levensstijl aan te passen en gebruik te maken van een op maat gemaakt huidverzorgings programma, heeft de wetenschap bewezen dat je een positieve invloed kunt hebben op hoe je genen werken, compenserend voor gebieden waar je genen niet optimaal functioneren en mogelijk niet zelfs de veroudering van je huid voorkomen.


Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe huidverzorgingsproducten en - therapieën voor huidverbetering, afgestemd op die van een individu zijn genetische structuur, is waar de cosmetische branche zich nu opricht. Het doel is, een persoonlijk advies te geven vanuit de gen-informatie en deze te combineren met de meest innovatieve behandelingen. 10 jaar geleden was een volledig gepersonaliseerde anti-aging huidverzorgingsroutine met jouw DNA als uitgangspunt ondenkbaar, nu wordt het de nieuwe standaard. Waarom? Omdat het werkt! Je huid krijgt waar zij behoefte aan heeft en dat zie je!


Laat een bericht achter

Bedankt, na goedkeuring wordt je bericht geplaatst.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0.00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods