CATEGORIE VIJF

Genetische variaties in vitale genen kunnen leiden tot overmatige ontsteking – een van de meest voorkomende thema’s bij ouder worden.

OVER DEZE CATEGORIE

HOE VERERGEREN ONTSTEKINGEN DE VEROUDERING VAN DE HUID?

Ooit afgevraagd waarom je huid in de winter gevoelig wordt? Of waarom je huid door de hitte breekt? Hoe zit het met het ontwikkelen van huiduitslag of rosacea na het aanbrengen van parfums of huidverzorging? Veel van deze roodheid en gevoeligheidsproblemen worden veroorzaakt door de eerste afweer van je lichaam – een ontsteking.

WAT UW GENETICA ERMEE TE MAKEN HEBBEN

Je genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van het aanbod of de overaanbieding van ontstekingsproductie.  Hoofdvariaties getest in deze categorie kunnen tal van over-reactieve ontstekingsmechanismen identificeren die huidirritaties veroorzaken.

————- Lees hier meer over het interpreteren van het SkinDNA™ rapport ———–

ACHTERGROND WETENSCHAP

Voor uw huid is ontsteking de immuunrespons op uw lichaam voor de genezing en bestrijding van infecties en vreemde stoffen zoals bacteriën, allergenen en toxines. Zonder ontsteking zou je huid niet het vermogen hebben zichzelf te beschermen of te genezen.

Soms kan het lichaam teveel ontstekingseiwitten compenseren en vrijgeven om voor een probleem te zorgen dat slechts minder vereist – als gevolg hiervan begint het lichaam te reageren op alles en nog wat!

Al snel begint het lichaam te denken dat die parfum een ​​virus is en dat huidverzorgingsproduct schade zal veroorzaken – dit soort gevoeligheid is niet goed, omdat het trauma veroorzaakt door een constante overaanbod van ontsteking de huid dramatisch veroudert.

Overmatige ontsteking is een van de meest voorkomende thema’s bij vroegtijdige huidveroudering. Hoewel het op korte termijn een nuttig antwoord is, kan een ontsteking die nog steeds voortduurt een negatieve rol spelen. Vaak subtiel, de symptomen omvatten gevoeligheid van de huid, roodheid en irritatie.

“De regulatie van ontstekings- en gevoeligheidsproblemen wordt grotendeels beheerst door je genen.”

Genetische variaties in deze categorie kunnen worden gebruikt om het weer te identificeren dat u loopt. Groot risico op te veel ontstekingsproductie, waardoor onnodig trauma aan de huidcellen wordt veroorzaakt. De resultaten van overmatige ontsteking zijn onder meer langdurige irritatie, verhoogde roodheid en verhoogde gevoeligheid voor milieuverontreinigende stoffen en alledaagse chemicaliën.